DJI Avata 2 – Een nieuwe generatie FPV drone

De DJI Avata 2, een opvolger van de eerste generatie, biedt met het C1-label van de EU meer gebruiksvrijheid dichtbij mensen zonder extra vergunningen. Het toestel heeft een slanker design, verbeterde triple-bladed propellers, en een 1/1.3-inch CMOS sensor voor hoogwaardige 48MP foto's en 4K-video's. Met geavanceerde obstakelontwijking en verbeterde vliegprestaties door nieuwe propellerontwerp, biedt de Avata 2 ook betere stabilisatie en veiligheid. De Fly More Combo en DJI Goggles 3 verhogen de gebruikservaring en veiligheid, met een officiële lancering op 11 april.
Inhoudsopgave
Drone opnames of FPV shots laten maken voor jouw project?

Als opvolger van de eerste generatie DJI Avata, lijkt de Avata 2 aanzienlijke verbeteringen en innovaties te bieden die niet alleen de vliegervaring verbeteren, maar ook nieuwe normen stellen voor veiligheid en regelgeving in de drone-industrie.

Kort Overzicht van de DJI Avata 2

De DJI Avata 2 onderscheidt zich door zijn verkrijging van het C1-label van de Europese Unie, wat aantoont dat deze drone kan worden gebruikt in de Open subcategorie A1, dichtbij of zelfs boven mensen, zonder de noodzaak voor extra vergunningen of certificeringen voor piloten. Dit in tegenstelling tot zijn voorganger, die beperkt was tot gebruik in subcategorie A3. Dit label benadrukt de veiligheidskenmerken en de lage risico’s die verbonden zijn aan de bediening van de Avata 2, waardoor het een toegankelijker en aantrekkelijker optie wordt voor een breder publiek.

Uiterlijk en Ontwerp

De gelekte beelden tonen een DJI Avata 2 met een opmerkelijk slanker en gestroomlijnder design vergeleken met de eerste generatie Avata. De drone zet een stap weg van het meer skeletachtige ontwerp van zijn voorganger en introduceert in plaats daarvan gloednieuwe triple-bladed propellers en batterijen die volledig in het frame zijn geïntegreerd. Deze designwijzigingen suggereren niet alleen een vooruitgang maar ook functionele verbeteringen, zoals een potentieel verhoogde efficiëntie in de lucht en een betere bescherming voor de interne componenten.

Camera en Sensoren

Een ander aspect waar de DJI Avata 2 in uitblinkt, is zijn camera en sensor. De drone is uitgerust met een grotere 1/1.3-inch CMOS sensor, in staat om 48MP foto’s en 4K-video’s vast te leggen, een duidelijke verbetering ten opzichte van de beeldkwaliteit van de oorspronkelijke Avata. Daarnaast zijn er nieuwe obstakel ontwijkingssensoren aan de voor- en achterzijde geïntroduceerd, die niet alleen de precisie van de landingen verbeteren, maar ook bijdragen aan een veiligere vliegervaring door verbeterde detectie van obstakels.

Innovatie en Gebruikerservaring

De gestroomlijnde vorm, geïntegreerde componenten, en verbeterde sensortechnologie wijzen op een drone die is ontworpen met het oog op prestatie en veiligheid.

Met de verbeterde cameraprestaties en obstakelontwijking biedt de Avata 2 een verrijkte vlieg- en opname-ervaring, waardoor gebruikers met meer vertrouwen en precisie kunnen navigeren. Deze aanpassingen beloven niet alleen een verbetering van de gebruikerservaring maar ook een uitbreiding van de creatieve mogelijkheden voor FPV-vliegen.

Verbeterde Vliegprestaties

Een van de meest opvallende upgrades van de DJI Avata 2 is te vinden in zijn propellerontwerp. De nieuwe triple-bladed propellers zijn een duidelijke afwijking van de traditionele ontwerpen en beloven een efficiëntere, krachtigere vlucht met betere respons op bedieningselementen. Dit, gecombineerd met een geoptimaliseerd aerodynamisch frame, zorgt voor een soepelere en stabielere vliegervaring, zelfs in uitdagende weersomstandigheden.

Geavanceerde Stabilisatietechnologieën

De DJI Avata 2 introduceert ook een aanzienlijk verbeterde technologische stack voor beeldstabilisatie, inclusief RockSteady 3.0+, HorizonSteady, en HorizonBalancing. Deze technologieën werken samen om uitzonderlijk gladde en stabiele beelden te leveren, vrij van trillingen of abrupte bewegingen die vaak voorkomen bij intensieve manoeuvres. De toevoeging van deze geavanceerde stabilisatietechnologieën maakt de Avata 2 bijzonder geschikt voor het vastleggen van hoge kwaliteit videobeelden, zelfs bij hoge snelheden of in de nabijheid van obstakels.

Verhoogde Sensorcapaciteit

Met de introductie van een grotere 1/1.3-inch CMOS sensor ondersteunt de DJI Avata 2 niet alleen 48MP foto’s en 4K-video’s maar verzekert ook betere prestaties bij weinig licht, waardoor gebruikers onder uiteenlopende lichtomstandigheden kunnen opnemen. Dit, gecombineerd met de verbeterde precisielanding en geavanceerde obstakelontwijkingstechnologie, waarbij sensoren aan de voor- en achterzijde zijn geïntegreerd, tilt de veiligheid en de veelzijdigheid van de drone naar een hoger niveau.

Regelgeving en Toegankelijkheid

De toekenning van het C1-label aan de DJI Avata 2 vertegenwoordigt een aanzienlijke vermindering van operationele belemmeringen voor dronegebruikers. Het maakt de drone toegankelijker voor een breed scala aan toepassingen, van recreatief gebruik tot professionele filmproducties, door de flexibiliteit te vergroten in waar en hoe de drone veilig kan worden gebruikt. Voor piloten betekent dit dat een basis vliegbewijs A1/A3 voldoet en er geen behoefte is aan extra vergunningen, wat de drempel voor nieuwe gebruikers aanzienlijk verlaagt en de potentiële markt voor de Avata 2 verbreedt.

Accessoires en Pakketten

De DJI Avata 2 Fly More Combo is specifiek ontworpen om gebruikers alles te bieden wat ze nodig hebben voor een uitgebreide vliegervaring. Volgens gelekte foto’s en video’s zal deze combo drie intelligente vluchtbatterijen bevatten, waardoor piloten langer kunnen vliegen zonder zich zorgen te hoeven maken over het snel opraken van de batterij.

Bovendien is de nieuwe DJI Motion RC opgenomen in het pakket, een controller die belooft de manier waarop we met drones interageren te vernieuwen, waardoor een intuïtievere en responsievere besturing mogelijk wordt. Dit, gecombineerd met de DJI Goggles 3 – een essentieel onderdeel voor FPV-vliegen – biedt een ongeëvenaarde immersieve ervaring. De Goggles 3 introduceert nieuwe front-facing camera’s voor passthrough vision, waardoor piloten zich bewuster zijn van hun directe omgeving, wat de veiligheid en het gemak tijdens het vliegen verbetert.

De Fly More Combo omvat ook een schoudertas, batterijlader, en andere essentiële items zoals reservepropellers, waardoor het een must-have is voor serieuze FPV-liefhebbers.

DJI Goggles 3

De DJI Goggles 3 vertegenwoordigt de nieuwste innovatie in DJI’s FPV-vliegcontrole technologie. Met nieuwe camera’s aan de voorkant voor passthrough vision, verbeteren de Goggles 3 de veiligheid door piloten in staat te stellen hun directe omgeving in de gaten te houden zonder de headset te hoeven verwijderen. Bovendien biedt het ontwerp met een scharnier op het voorhoofd gebruikers het gemak om de goggles snel omhoog te klappen, wat bijdraagt aan een naadloze interactie tussen de FPV-ervaring en de werkelijke omgeving.

Officiële Aankondiging en Lancering

DJI heeft bekend gemaakt dat er een release plaats vindt op 11 april. Met een afbeelding die sterk doet lijken op de Avata. Op basis van de gelekte informatie en de toegenomen frequentie van lekken lijkt het erop dat dit de officiele lancering van de DJI Avata 2 gaat zijn is. De speculaties worden verder verhoogd door de gedetailleerde blikken die de gelekte beelden bieden, niet alleen van de drone zelf maar ook van de bijbehorende accessoires zoals de DJI Goggles 3 en de Motion-controller.

Drone Addicts
Scroll naar boven