Drone bedrijf
inhuren

Vliegen met een drone bedrijf

Alles wat je moet weten over het inhuren van een professionele drone operator

Als je op zoek bent naar een drone operator om je te helpen bij je film- of reclameproductie, is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Een professionele drone operator kan je helpen om verbluffende beelden vast te leggen en een hoger niveau van creativiteit aan je project toe te voegen. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden bij het kiezen van de juiste drone operator voor jouw project.

Inhoudsopgave

De voordelen van het inhuren van een professionele drone piloot

Een professionele drone bedrijf kan helpen om verbluffende luchtopnames te maken die anders onmogelijk zouden zijn. Met jarenlange ervaring en geavanceerde technologie is het mogelijk vloeiende en professionele beelden vast te leggen die projecten naar een hoger niveau tillen. Een professionele drone operator kan ook waardevol advies geven over de beste manier om je project te benaderen en creatieve ideeën aandragen om een visie tot leven te brengen.

Drone bedrijf

Belangrijke factoren bij het samenwerken met een drone bedrijf

Er zijn verschillende factoren om in gedachten te houden bij het kiezen van een professionele drone piloot. Allereerst is het belangrijk om te controleren of de piloot de juiste kwalificaties en certificeringen heeft om op commerciële basis te vliegen. Het is ook belangrijk om te controleren of de drone operator beschikt over de nieuwste technologie en een solide veiligheidsprotocol heeft om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Kwalificaties en certificeringen

Een belangrijke overweging bij het kiezen van een drone bedrijf is of het de juiste kwalificaties en certificeringen heeft om op commerciële basis te vliegen. Een gekwalificeerde drone piloot moet beschikken over een minimaal een A1, A2, A3 en indien er gevlogen wordt in een CTR (Controlled Airspace) of in boven stedelijk gebied, dan moet het drone bedrijf in bezit zijn van een Specific certificaat. Het is belangrijk om te controleren of de piloot deze certificeringen heeft voordat u het bedrijf inhuurt.

Technologie

Een ander belangrijk punt om te overwegen bij het kiezen van een drone bedrijf is de technologie die het bedrijf gebruikt. De ontwikkelingen gaan snel en de kwaliteit wat drones leveren wordt steeds beter. Het is belangrijk om te controleren of de piloot beschikt over relatief nieuw en geavanceerde apparatuur om de beste resultaten te behalen, indien dit natuurlijk een wens is voor uw project.

Het is vooral een belangrijk aandachtspunt voor projecten als reclame’s, documentaires en film producties. Het is ook belangrijk om te controleren of de piloot ervaring heeft met het werken met de specifieke technologie die nodig is voor uw project, vraag bijvoorbeeld naar eerder geleverde projecten om een inschatting te kunnen doen of dit past bij uw project wensen. 

Veiligheidsprotocol

Naast bovenstaande punten is veiligheid ook een ontzettend belangrijk onderdeel, waar veel drone piloten helaas weinig mee bezig zijn. Een professioneel drone bedrijf heeft namelijk een solide veiligheidsprotocol, zo’n veiligheidsprotocol is immers ook verplicht en om te hebben en IL&T voert momenteel ook inspecties uit bij drone partijen om deze veiligheidshandboeken te controleren.

Zaken als een vluchtplan en risicoanalyse voordat de vlucht begint, het instellen van veiligheidszones en het hebben van noodprocedures voor het geval er iets misgaat tijdens de vlucht staan in zo’n veiligheidsplan beschreven en het is belangrijk om te controleren of de piloot ervaring heeft met het opstellen van veiligheidsprotocollen en het bedrijf op de hoogte is van alle relevante wet- en regelgeving met betrekking tot het vliegen met drones.

Drone Opname Westfield

Tips voor het werken met een drone operator tijdens een productie

Wanneer je een drone bedrijft wilt inzetten voor het vastleggen van beelden tijdens een productie, is het van belang om goed samen te werken met een professionele drone operator. Het werken met een drone vereist een goede planning en duidelijke communicatie om ervoor te zorgen dat de opnames veilig en vlekkeloos verlopen. 

Zorg voor een duidelijke communicatie

Een van de belangrijkste tips voor het werken met een drone operator tijdens een productie is om te zorgen voor duidelijke communicatie. Bespreek uw visie en doelstellingen voor de opnames en zorg ervoor dat u duidelijke afspraken maakt over wat u wilt vastleggen. Zorg er ook voor dat u de operator laat weten wat uw verwachtingen zijn voor de beelden en hoe u ze wilt gebruiken. Duidelijke communicatie kan helpen om ervoor te zorgen dat het drone bedrijf begrijpt wat u wilt en hoe hij/zij kan helpen om uw visie tot leven te brengen.

Plan de vlucht

Een gedetailleerd vluchtplan op stellen voordat de opnames beginnen is ontzettend belangrijk. Het kan namelijk zo zijn dat er van te voren nog ontheffingen aangevraagd moeten worden bij de luchtvaart autoriteiten. Een vroegtijdige indiening zorgt voor een zo groot mogelijke kans op acceptatie van de vlucht. Ook moet het vluchtplan rekening houden met factoren zoals het weer, de verlichting en de tijd van de dag. Het kan ook handig zijn om een backup vluchtplan te hebben voor het geval er iets misgaat tijdens de opnames of dat bijvoorbeeld het weer tegen zit. 

Port of Rotterdam

Drone vluchten in no-fly zones

Vliegen in CTR van vliegvelden

Binnen Nederland gelden er specifieke regels voor het vliegen met drones in civiele CTR gebieden. Meer informatie hierover is te vinden op onze pagina over het vliegen in CTR.

Bijvoorbeeld Het gebied rond Amsterdam Schiphol of Rotterdam Airport, met een straal van ongeveer 14km rondom het navigatiepunt, is niet standaard toegankelijk voor drones vanwege luchtverkeersveiligheid. Echter, professionele drone bedrijven met een Specific ontheffing voor gecontroleerd luchtruim mogen wel in de buitenste ring van dit gebied vliegen met de drones die in het handboek zijn opgenomen.

Er zijn wel eisen verbonden aan deze vluchten, zoals het indienen van een vluchtplan bij de luchtverkeersleiding. Ook moet er een RT operator aanwezig zijn voor tweezijdig contact met de luchtverkeersleiding.

Als je meer wilt weten over drone vluchten in of rondom Amsterdam of Rotterdam, neem dan gerust contact met ons op.

Toestemming en regels in de haven

Wanneer er dronevluchten worden uitgevoerd in de havengebieden van Port of Rotterdam of Port of Amsterdam, dan is de havenautoriteit verantwoordelijk voor het beheer van het openbare terrein waar de drones zullen opstijgen en landen. Het is belangrijk om voorafgaand aan de vlucht toestemming te vragen aan de havenautoriteit om gebruik te mogen maken van dit terrein. Dit is van belang om de veiligheid te waarborgen en om ervoor te zorgen dat er geen verstoring plaatsvindt in het havengebied. Drone Addicts beschikt over de vereiste certificaten en vergunningen om dronevluchten in de specific categorie in deze havens uit te voeren, zodat de vluchten veilig en met toestemming kunnen plaatsvinden.

NACHTVLUCHTEN

Drone Inspectie

TIMELAPSE
PRODUCTIE

We denken graag mee met jouw creativiteit! Spreek jouw verlangen uit en wij voeren het uit binnen de veiliheidsmarges. Onze drone piloten zijn volledig gecertificeerd en hebben al 17 jaar de kennis en ervaring.

commercials

events

Bouw registratie

Klanten reviews

"They walk that extra mile"
Werken met Ran Hendriks van Drone Addicts is een feest. Met zijn enthousiasme en ideeën tilt hij elke productie naar een hoger niveau. Drone Addicts wachten niet op instructies, maar komen zelf met suggesties voor dat net-wat-spectaculairdere-shot. Alles is tot in de puntjes geregeld, dus geen gedoe met autoriteiten; de papieren kloppen en zijn aanwezig. Er is Ran er alles aan gelegen om jouw film tot een knaller te maken, ik beveel werken met hem en Drone Addicts zeker aan.
suzanne rond3
Suzanne Blonk
Eigenaar Blonk Film
Onlangs met Ran samengewerkt voor een timelaps opname voor een 'ombouwweekend' van een grote kruising in Zwaagdijk-Oost. Ondanks dat de uitvraag erg laat is gedaan (ochtend), was de inzet op tijd en snel geregeld (einde middag). De camera is opgehangen en het weekend heeft hij zijn opnames kunnen maken. Ran heeft op een professionele manier de beelden in een korte film verwerkt, naar de gewenste standaard van Heijmans. Voorzien van teksten en logo's is het een prachtig eindresultaat geworden. Er zijn veel positieve en tevreden reacties op gekomen. Dank!
rob van kampen
Rob van Kampen
Werkvoorbereider op Schiphol bij BAM Infra Nederland
We've worked several times with Ran Hendriks as a drone pilot for our videoproductions and we were more then pleased everytime we got the footage from him. It's very nice to work alongside Ran, always a pleasant and proffesional workflow. I can definitely recommend Ran for your own projects and productions. You are sure to get some amazing footage!
Review Karim
Karim kadri
director studio bravoure
Drone Addicts
Scroll naar boven