Drone Mapping

Mapping met een drone

FOTOGRAMMERTRIE, MAPPING, POINTCLOUD EN VOLUMEBEPALING MET EEN DRONE.

Drone Addicts wint via drone mapping gegevens in vanuit de lucht door gebruik te maken van RTK drones. Dit doen wij met verschillende technieken zoals fotogrammetrie en LiDAR. Ook vanaf de grond winnen wij data in, alles onder in dak!

Drone Piloot in Amsterdam
Drone Mapping voor Volume bepaling

VOLUMEBEPALING

Door drones te gebruiken om voorraadmetingen te berekenen, kunt u eenvoudig uw huidige voorraadvolumes vergelijken met eerdere onderzoeken en de voortgang van de locatie volgen. U kunt voorraadonderzoeken ook vergelijken met een ontwerpbestand om te berekenen hoeveel materiaal u nog moet toevoegen of verwijderen.

Voor professionals in de mijnbouw- en aggregaatindustrie is voorraadbeheer een van de belangrijkste gebruiksscenario’s voor drone-onderzoek. Bouwplaatsen gebruiken ook drones om hun bouwterreinen sneller te inspecteren. De 3D-kaarten die op basis van die vluchten worden gegenereerd, verzamelen bruikbare gegevens, waaronder berekeningen van het voorraadvolume.

Drone Mapping voor Orthofoto

Orthofoto’s

Met drones creëren we op ware schaal, gecoördineerde beelden waaruit directe metingen kunnen worden bepaald. Een orthomosaische kaart (of ortho-kaart) is een samengestelde afbeelding die recht naar beneden kijkt en over het algemeen wordt gemaakt voor grote terreinen.

Deze kaarten kunnen worden gebruikt voor het nemen van nauwkeurige afstands- en oppervlaktemetingen, aangezien de vervorming aan de randen van de afbeeldingen als gevolg van de kromming van de aarde in de software is verwerkt en gecorrigeerd. Dit zorgt voor een perfect recht naar beneden zicht over alle delen van het beeld zonder enige verandering in perspectief op basis van perspectief.

Drone Mapping voor BIM model

3D CAD- en BIM-modellen

Getextureerde, gelaagde, fotorealistische en intelligente modellen die gebruikmaken van UAV-luchtkaarttechnologieën met resultaten die worden geleverd in pakketten zoals AutoCAD en REVIT.

Zo ontstaat er een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Een BIM-model is een gedeelde kennisbron of bestand met informatie over het gebouw dat dient als een betrouwbare basis voor het nemen van besluiten tijdens de gehele levenscyclus van het gebouw.

Drone Piloten tijdens een drone Inspectie
Drone Mapping

Inspecteer het grote geheel met drone mapping

Drone mapping geeft letterlijk de mogelijkheid om “het grote geheel te zien”, maar misschien wel het belangrijkste waarvoor een drone wordt gebruikt, is om ‘tijd te besparen’. Of het nu gaat om het inmeten van een stuk onbebouwd land voor toekomstige ontwikkeling, het maken van een ortho-kaart van een 100 hectare grote boerderij om het grazen van vee beter te beheren, het bouwen van 3D-modellen voor vastgoedmarketing of het inspecteren en beheren van infrastructuur – de toepassingen zijn verreikend. We kunnen gegevens in een fractie van de tijd vastleggen.

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan bij jullie volgende inspectie

inspectie aanvragen

het team

onze drone piloten

Drone Piloot Robbert

Robbert Kuijper

Drone Piloot & Inspectie expert

Drone Piloot Ran Hendriks

Ran Hendriks

Founder & Drone piloot

Drone Piloot Sören

Sören Marijt

manager operations

Drone Addicts
Scroll naar boven