Drone in
Port of Rotterdam

Vliegen in de haven

Drone gebruik in
de haven van Rotterdam

In Port of Rotterdam worden steeds vaker drones ingezet. Het in kaart brengen van haven activiteit, inspecties, milieumetingen, maar ook drone opnames van de aankomst van schepen worden steeds vaker vastgelegd met een drone. 

Inhoudsopgave

Drone gebruik in de haven

De havenbedrijven in Rotterdam maken steeds meer gebruik van drones. Drones zijn efficiënt, onderhoudsarm, milieuvriendelijk, relatief betaalbaar en veilig. Het Port of Rotterdam vliegt niet zelf met drones. Drone vluchten worden uitgevoerd door drone bedrijven zoals Drone Addicts. Drones worden gebruikt voor inspecties, maar bijvoorbeeld ook voor het filmen van de aankomst van schepen, wat bedraagt interessante content biedt voor rederijen welke actief zijn in de Haven van Rotterdam.

Naast filmproducties van schepen kunnen drones in de toekomst ook bijdragen aan de bestrijding van drugscriminaliteit en het opsporen van luchtverontreiniging. Proeven met afleveren van pakketten op schepen via drones zijn al gedaan, wat binnenkort bezorging van reserveonderdelen, documenten en medicijnen op schepen mogelijk maakt.

Port of Rotterdam

Toestemming en regels in de haven

Als er gevlogen wordt in de haven van Rotterdam, dan is Port of Rotterdam de verantwoordelijke partij. Zij hebben het beheer van het openbare terrein waar drones opstijgen en landen. Voor het gebruik van dit terrein is toestemming van de haven nodig. Drone vluchten in de haven vallen in de specific categorie en Drone Addicts heeft de nodige certificaten en vergunningen om drone vluchten in deze categorie veilig en met toestemming uit te voeren. 

Vliegen onder Specific categorie

Voor bedrijfsmatige drone-activiteiten in de haven van Rotterdam is een vergunning binnen de specific categorie verplicht. Deze categorie is onderworpen aan strengere eisen, waaronder opleidingen en certificeringen. Wij als drone bedrijf moeten de risico’s evalueren en aantonen dat ze zijn verlaagd tot een acceptabel niveau. 

De drone piloten van Drone Addicts kunnen uiteindelijk in de haven drones gebruiken als wij hiertoe toestemming hebben gekregen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). In ons goedgekeurd operationeel handboek voor het veilig vliegen in havengebieden staan alle procedures beschreven om de vluchten uit te kunnen voeren.

Autoriteiten in de haven op de hoogte brengen

Bij het gebruik van drones is het altijd belangrijk om mogelijke overlast te voorkomen en eventuele tijdelijke of plaatselijke beperkingen in acht te nemen. Daarom nemen wij bij elke vlucht altijd voorzorgsmaatregelen en informeren wij het havencoördinatiecentrum van de Port of Rotterdam en de lokale autoriteiten, waaronder de politie. Hierdoor zijn zij op de hoogte van onze activiteiten en kunnen zij snel reageren en eventuele meldingen afhandelen, zodat derden gerustgesteld kunnen worden dat onze vluchten met toestemming worden uitgevoerd.

NACHTVLUCHTEN

Drone Inspectie

TIMELAPSE
PRODUCTIE

We denken graag mee met jouw creativiteit! Spreek jouw verlangen uit en wij voeren het uit binnen de veiliheidsmarges. Onze drone piloten zijn volledig gecertificeerd en hebben al 17 jaar de kennis en ervaring.

commercials

events

Bouw registratie

Klanten reviews

"They walk that extra mile"
Werken met Ran Hendriks van Drone Addicts is een feest. Met zijn enthousiasme en ideeën tilt hij elke productie naar een hoger niveau. Drone Addicts wachten niet op instructies, maar komen zelf met suggesties voor dat net-wat-spectaculairdere-shot. Alles is tot in de puntjes geregeld, dus geen gedoe met autoriteiten; de papieren kloppen en zijn aanwezig. Er is Ran er alles aan gelegen om jouw film tot een knaller te maken, ik beveel werken met hem en Drone Addicts zeker aan.
suzanne rond3
Suzanne Blonk
Eigenaar Blonk Film
Onlangs met Ran samengewerkt voor een timelaps opname voor een 'ombouwweekend' van een grote kruising in Zwaagdijk-Oost. Ondanks dat de uitvraag erg laat is gedaan (ochtend), was de inzet op tijd en snel geregeld (einde middag). De camera is opgehangen en het weekend heeft hij zijn opnames kunnen maken. Ran heeft op een professionele manier de beelden in een korte film verwerkt, naar de gewenste standaard van Heijmans. Voorzien van teksten en logo's is het een prachtig eindresultaat geworden. Er zijn veel positieve en tevreden reacties op gekomen. Dank!
rob van kampen
Rob van Kampen
Werkvoorbereider op Schiphol bij BAM Infra Nederland
We've worked several times with Ran Hendriks as a drone pilot for our videoproductions and we were more then pleased everytime we got the footage from him. It's very nice to work alongside Ran, always a pleasant and proffesional workflow. I can definitely recommend Ran for your own projects and productions. You are sure to get some amazing footage!
Review Karim
Karim kadri
director studio bravoure
Drone Addicts
Scroll naar boven